Μεσίστιες γαλανόλευκες και μισοφέγγαρα στις φλόγες

Τα γεγονότα στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996 έχουν καταγραφεί σαν ένα “θερμό επεισόδιο” μεταξύ ελληνικού και τούρκικου κράτους. Γύρω από δύο ακατοίκητες βραχονησίδες αναπτύχθηκαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις σε (έναν περιορισμένης έκτασης) κάτι -σαν – πόλεμο. Τα γεγονότα αυτά υπήρξαν η κορύφωση ενός σχεδίου του ελληνικού κράτους: της πολιτικο- στρατιωτικής περικύκλωσης της Τουρκίας, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990. Και μπορεί το σχέδιο αυτό ν’ απέτυχε τελικά, όμως άφησε πίσω του ένα ολόκληρο εθνικιστικό πολιτικό κεφάλαιο προς αξιοποίηση για τα επόμενα χρόνια. Έτσι είκοσι χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει. Εκτός από αυτό: το Αιγαίο ως “ελληνική λίμνη” παραμένει πάντα στις κορυφαίες προτεραιότητες του ελληνικού εθνικισμού και επεκτατισμού.

Η συλλογή, επεξεργασία και επιμέλεια του υλικού έγινε από τη συνέλευση antifa projector. Το αποτέλεσμα θα ήταν ελλιπές χωρίς το πολύτιμο αρχειακό υλικό της Λέσχης Κατασκόπων του 21ου αιώνα και για αυτό την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως. Χρησιμοποιήθηκε δημοσιευμένο online υλικό από media και εκπομπές που έχουν προβληθεί παλαιότερα στην τηλεόραση ή από εγγραφή τους. Επίσης υλικό χρειάστηκε να δημιουργηθεί από την αρχή για τις ανάγκες του βίντεο από το antifa projector. Το κείμενο για την αφήγηση και η σύνθεση- μοντάζ του υλικού έγινε από το antifa projector με δικά του μέσα. Το speakage ολοκληρώθηκε με την πολύτιμη βοήθεια της Ντίνας και του Γιώργου που τους ευχαριστούμε θερμά. Ευχαριστούμε την Χριστίνα για τον εξοπλισμό εγγραφής (μικρόφωνο).

Το βίντεο προβλήθηκε πρώτη φορά στις 19 Φλεβάρη του 2016 στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της carthago.

Δημοσιεύθηκε στην Αντιεθνικισμός, Αντιμιλιταρισμός, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή, ταινιοθήκη και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.