Anthony Lorry (1972-2014), Αναρχικός κοινωνικός ιστορικός

Ο Anthony Lorry γεννήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 1972 στο Clichy la Garenne στη Γαλλία.

Προσχώρησε στο αναρχικό κίνημα τη δεκαετία του 1990. Ζήτησε να ενταχθεί στην ελευθεριακή οργάνωση Alternative Libertaire στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά δεν το κατάφερε. Εν συνεχεία προσχώρησε στη γαλλική CNT (Vignoles) και συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή του περιοδικού “Les Temps Maudits”, το 1997 μαζί με τον Jacky Toublet, τον Frank Mintz και τον Raphael Romnée, συμμετέχοντας σε αυτό μέχρι το 2004.

Το 1995, υπό την εποπτεία του Jacques Girault, έγραψε ένα ντοκουμέντο σχετικά με τη συμμετοχή των αναρχικών των βορείων προαστίων του Παρισιού στα συνδικάτα μεταξύ 1880 και 1912.

Ως αντιρρησίας συνείδησης το 1998 έκανε εναλλακτική εργασία ως βιβλιοθηκάριος στο Centre d’Etudes, de Documentation, d’Information et d’Action Sociales-CEDIAS/Social Museum (Κέντρο Μελετών, Ντοκουμέντων και Κοινωνικής Δράσης-CEDIAS/Κοινωνικό Μουσείο, το οποίο αρχικά ιδρύθηκε το 1894 ως αρχείο των γαλλικών κοινωνικών και εργατικών κινήσεων). Εργάστηκε εκεί για δεκαοκτώ μήνες υπό την εποπτεία του κορυφαίου κοινωνικού ιστορικού, Colette Chambelland.

Στη συνέχεια συνέχισε την απασχόληση εκεί παράλληλα με τον Michel Prat. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψηφιοποίηση των αρχείων CEDIAS και τη σάρωση πολλών συλλογών. Δημιούργησε μια σημαντική ιστοσελίδα αφιερωμένη στα έργα του σημαντικού αναρχοσυνδικαλιστή Fernand Pelloutier – http://www.pelloutier.net/. Το 2008 συνεργάστηκε με τον Patrice Spadoni της Alternative Libertaire σε ένα ντοκιμαντέρ για τον Pelloutier.

Πέθανε ξαφνικά στις 5 Ιανουαρίου 2014. Πέντε ημέρες αργότερα, πάνω από εκατό άτομα παρακολούθησαν την κηδεία του. Το σημαντικό βιογραφικό λεξικό, Maitron des Anarchistes (που πήρε το όνομά του από τον αναρχικό ιστορικό Jean Maitron, με 3.200 βιογραφίες, σε online και σε έντυπη μορφή και παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2014) έκανε ειδικό αφιέρωμα στον Anthony.

Nick Heath

Πηγές:

http://www.alternativelibertaire.org/?L-histoire-sociale-perd-Anthony
http://www.autrefutur.net/Deces-d-Anthony-Lorry

*Μετάφραση: “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”.

Anthony Lorry (1972-2014), Αναρχικός κοινωνικός ιστορικός

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός σε Κεντρική Ευρώπη και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.