Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά! – Κείμενο αναρχοκομμουνιστικών οργανώσεων 10 χρόνια πριν

Το κείμενο που ακολουθεί είναι Διακήρυξη τεσσάρων αναρχοκομμουνιστιών οργανώσεων-μελών του δικτύου Anarkismo, κατά των τότε Ευρωεκλογών.

Federazione dei Comunisti Anarchici (Ιταλία)
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Workers Solidarity Movement (Ιρλανδία)
Liberty and Solidarity (Ενωµένο Βασίλειο)

Στο διάστημα 4 με 7 Ιούνη οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες να διαλέξουν ποιος θα τους “αντιπροσωπεύσει” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ως αναρχικοί κομμουνιστές, δεν πιστεύουμε ότι οι εκλογές μπορούν να φέρουν κάποια πραγματική αλλαγή, καθώς προτιμούμε την άμεση απ’ ό,τι την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Με άλλα λόγια, προτιμούμε οι αποφάσεις που επηρεάζουν άμεσα όλους τους εργαζόμενους να συζητούνται και να παίρνονται από αυτούς τους ίδιους συλλογικά.

Η λειτουργία και οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ενάντια στο μοντέλο αυτό αυτοδιεύθυνσης και άρα ενάντια στα ενδιαφέροντα των εργαζόμενων και των λαών. Οι αρχηγοί της περιφρονούν τους λαούς τόσο πολύ ώστε, αν και επιζητούν τη γνώμη τους, η μόνη απάντηση που επιτρέπεται να δώσουν (οι λαοί) είναι αυτή που είναι σύμφωνη με την πολιτική γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία έχει ήδη αποφασιστεί κάπου αλλού. Η στάση της Ε.Ε. στην άρνηση μερικών λαών να μη δεχτούν την Συμφωνία για το νέο Σύνταγμα της Ευρώπης αποδεικνύει αυτό το γεγονός.

Ο αγώνας είναι όλα τα… λεφτά!

Δημοσιεύθηκε στην αναλύσεις, Αναρχισμός σε Κεντρική Ευρώπη, Μπροσούρες, κείμενα, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων, Ταξικοί αγώνες και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.