Οι “εθνικά” υπερήφανες μπίζνες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το στρατό

Κάθε κράτος για να υπάρξει και να συντηρείται χρειάζεται το «έθνος». Το «έθνος» για να συντηρείται και να αναπαράγεται χρειάζεται την εθνικιστική – πατριωτική προπαγάνδα. Το ρόλο της αναπαραγωγής και της εμπέδωσης του εθνικισμού – πατριωτισμού, της ιστορίας του «έθνους», τον επιτελούν οι κρατικοί μηχανισμοί της εκπαίδευσης, του στρατού, της εκκλησίας.

Πιστό στο καθήκον του ως κρατικός μηχανισμός εκπαίδευσης το πανεπιστήμιο «εθνικά» υπερήφανο έχει παρουσιάσει ως τώρα μια σειρά εκδηλώσεων εθνικιστικού – πατριωτικού χαρακτήρα (Έθνος και αντιφασισμός, η Αργοναυτική εκστρατεία  και η ενότητα της ελληνικής φυλής μέσα από χριστιανικά αφηγήματα, γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή, κ.α) και φροντίζει να μας ενημερώσει πως «…ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες. (Στρατηγός Μακρυγιάννης) – Απόσπασμα από την εκδήλωση «Γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή» ).

panepistimio stratos

Ανθός – Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα

Δημοσιεύθηκε στην Αντιεθνικισμός, Αντιμιλιταρισμός, Μπροσούρες, κείμενα, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.