3 Απρίλη 1914 γεννήθηκε η γαλλίδα αναρχική και πολιτοφύλακας Suzanne Hans

Στις 3 Απρίλη 1914 γεννήθηκε η γαλλίδα αναρχική και πολιτοφύλακας Suzanne Hans. Σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Louis Recoule στο Centúria Sébastian Faure, πολεμώντας και οι δύο ως πολιτοφύλακες της Ταξιαρχίας Durruti. Και οι δύο γονείς της Suzanne, η Suzanne Camus και ο Henri Hans, και μία από τις γιαγιάδες της, συμμετείχαν ενεργά στο αναρχικό κίνημα. Με τον Louis Recoule (γεννημένος περίπου το 1912) γνωρίστηκαν ως μέλη της Αναρχικής Ένωσης, στην τοπική οργάνωση του 13ου διαμερίσματος του Παρισιού. Απέκτησαν δύο κόρες, που γεννήθηκαν το 1935 και το 1936. Και οι δύο κόρες τους πέθαναν ως βρέφη, από μηνιγγίτιδα και από κοκίτη αντίστοιχα.
Όταν το ζευγάρι έμαθε για το φασιστικό πραξικόπημα στην Ισπανία, ταξίδεψαν μαζί τον Σεπτέμβρη του 1936 για να ενταχθούν στην Διεθνή Ομάδα της Ταξιαρχίας Durruti. Η Suzanne εντάχθηκε στην ταξιαρχία με το επώνυμο της μητέρας του Louis. Και οι δύο πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν μαζί με συντρόφους όπως ο Émile Cottin και ο Pietro Ranieri, κατά τη διάρκεια της φασιστικής επίθεσης στο Farlet στις 8 Οκτώβρη 1936, αν και είναι πιθανό ο Louis να σκοτώθηκε στην Perdiguera οκτώ μέρες αργότερα.

από Bottled Wasp pocted diary

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στην Ιβηρική Χερσόνησο, Γυναίκες της Αναρχίας (βιογραφίες και κείμενα), Κοινωνική επανάσταση 1936-1939 και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.