Βιογραφία και έργα του Osvaldo Bayer (1927-2018) – (video)

Ο Osvaldo Bayer ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας, ιστορικός και ένας από τους πιο σεβαστούς Αργεντινούς διανοούμενους. Μια εμβληματική φιγούρα της λατινοαμερικανικής σκέψης και ένας αδέκαστος κριτικός μπροστά σε όλες τις σημερινές κυβερνήσεις. Ένας μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έφυγε στις 24 Δεκέμβρη του 2018.

Ήταν πάντοτε κοντά στο ελευθεριακό κίνημα, μέλος της Federacion Libertaria Argentina (FLA – Ελευθεριακή Ομοσπονδία Αργεντινής), ένας ανυπότακτος άνθρωπος ενάντια στην εξουσία κάθε χρώματος και ένας από τους ανθρώπους-“κλειδιά” στο κίνημα υπεράσπισης και προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε οποιοδήποτε στάδιο. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ιθαγενών λαών της Αργεντινής καθώς και για να έρθουν στο φως τα εγκλήματα των διωκτών τους σε βάρος τους.

”Είμαι αναρχικός και ειρηνιστής με κάθε κόστος” έλεγε πάντα ο ίδιος. Αυτή η διανοητική ανεξαρτησία, αυτή η κρίσιμη διαύγεια και η δέσμευσή του προς τους πιο ταπεινούς και εκμεταλλευόμενους ανθρώπους, τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο διαυγείς και σεβαστούς διανοούμενους της Αργεντινής.

Osvaldo Bayer – αγωνιζόμενοι/ες θα σε θυμόμαστε!!!

Osvaldo Bayer

Diadosi_OsvaldoBayer_SeverinoDiGiovanni

Osvaldo Bayer – Simon Radowitzky and the People’s Justice

The influence of Italian immigration on the Argentine anarchist movement

Συνέντευξη του Osvaldo Bayer: Osvaldo-Bayer-rebel-with-a-cause

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στη Λατινική Αμερική, Έργα και βιογραφίες πολιτικών συγγραφέων και επαναστατών, ταινιοθήκη και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.