«Με» ή «για» τους μετανάστες – ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Στεκιού Αλβανών Μεταναστών

Η παρακάτω ανακοίνωση 13 χρόνια πριν σχεδόν σκιαγράφησε απόλυτα την πραγματικότητα ενός “φιλομεταναστευτικού» κινήματος. Ένα κίνημα που κατά περίπτωση  φόρτωσε με τις σημαίες του κάθε μαγαζιού του τις πλάτες μεταναστών στις πορείες, σε ένα ατελείωτο παιχνίδι εντυπώσεων και γραφικότητας. Που καπηλεύτηκε τις έννοιες της αλληλεγγύης για να ντύσει τον όρο της εκμετάλευσης με «κινηματική» ορολογία. Για να φοριέται και να καταπίνεται πιο εύκολα. Τι ξέρεις έλληνα για τους μετανάστες εργάτες; Συγκρίνονται οι συνθήκες εργασίας των «ντόπιων» με των μεταναστών; Ίσως χρειάζονται Μανωλάδες για να ξυπνάει κάπου κάτι μέσα στις χιλιάδες μας στρεβλωμένες συνειδήσεις…

Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του Στεκιού Αλβανών Μεταναστών με αφορμή την πορεία της 10ης/12/2005 και το πώς αυτή εξελίχθηκε.

“ανοίγει ένα σημαντικό κατά την άποψή μας ζήτημα για τη σχέση των ελληνικών οργανώσεων με τους μετανάστες και τις μεταναστευτικές συλλογικότητες, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο από κοινού παλεύουμε για τα δικαιώματά μας…”

«Με» ή «για» τους μετανάστες

Δημοσιεύθηκε στην κείμενα, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή, Μπροσούρες, κείμενα, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.