David Kogan (Lev Rubin), ρώσος επαναστάτης αναρχικός

Ο David Kogan (πρώτη σειρά με το πηλίκιο) στην κηδεία του Πιοτρ Κροπότκιν το 1921

“Ο σύντροφος David Kogan (Lev Rubin), μια ελκυστική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος με υψηλή ακεραιότητα και φήμη ως επαναστάτης αναρχικός” (Grigori Maximov, The Guillotine at Work”),

Γεννήθηκε το 1823 στη Σαμάρα και ήταν αναρχικός αγωνιστής (και χορτοφάγος) πριν από την Επανάσταση του 1917. Είχε το παράνομα Χριστός ή Μικρός Χριστός λόγω του ευγενικού του χαρακτήρα. (Χρησιμοποίησε και τα ψευδώνυμα Lev και David Samara).

Ως αναρχικός ήταν δραστήριος στη Σαμάρα από το 1917 και έπειτα και ως γραμματέας της Αναρχικής Ομοσπονδίας κυκλοφόρησε μια εβδομαδιαία αναρχική εφημερίδα. Συνελήφθη από τις αντεπαναστατικές δυνάμεις του ναύαρχου Κολτσάκ, αλλά έκανε μια θαυματουργή απόδραση. Από το 1918 και μετά φυλακίστηκε αρκετές φορές από τους Μπολσεβίκους.

…Το 1920 κατάφερε να αποδράσει, για μια ακόμα φορά, από μια φυλακή-στρατόπεδο στο Χάρκοβο της Ουκρανίας και έγινε μέλος της γραμματείας της αναρχικής οργάνωσης Ναμπάτ. Συνελήφθη με άλλους 300 εκπροσώπους σε ένα αναρχικό συνέδριο στην ίδια πόλη στις 25 Νοέμβρη 1920, και μαζί με άλλους 40 αναρχικούς μεταφέρθηκε στη Μόσχα και κλείστηκε στη φυλακή της Τσεκά Μπουτίρκι. Εκεί μοιράστηκε το ίδιο κελί με τον σύντροφό του στη Ναμπάτ, Mark Mrachny. Αλλά απελάθηκε σε ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στο Ριαζάν. Εκεί υπέγραψε μια επιστολή διαμαρτυρτίας με 9 άλλους αναρχικούς (Kurbatov, Lilov, Gavrilov, Pilipenko, Tarasiuk, Budov, Fiodorov, Khotokhva και Fanya Baron)…

David Kogan, πεπεισμένος Ρώσος αναρχικός και δραπέτης

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στη Ρωσία, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή, Μπολσεβίκικη αντεπανάσταση και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.