Για μια ιστορία του αναρχικού αντι-ιμπεριαλισμού – Lucien Van Der Walt

Πρέπει να καταστρέψουμε τον ιμπεριαλισμό, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για την αυτοδιεύθυνση όλων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτό απαιτεί την καταστροφή του καπιταλισμού και του κρατικού του συστήματος. Την ίδια στιγμή, ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας ενάντια στις κυρίαρχες τάξεις εντός του τρίτου κόσμου, αλλά η τοπική καταπίεση δεν είναι λύση. Οι τοπικές ελίτ είναι ένας εχθρός, τόσο εντός των εθνικών απελευθερωτικών κινημάτων και ακόμα περισσότερο μετά τον επιτυχή σχηματισμό των νέων εθνών-κρατών. Είναι μόνο η εργατική τάξη και η αγροτιά που μπορούν να καταστρέψουν τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό, αντικαθιστώντας την κυριαρχία τόσο των τοπικών όσο και των ξένων ελίτ με την αυτοδιαχείριση και την κοινωνική και οικονομική ισότητα.
Ως εκ τούτου, είμαστε υπέρ της αυτονομίας της εργατικής τάξης και της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών, σε ολόκληρες ηπείρους, καθώς και υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς αναρχοκομμουνιστικού συστήματος μέσω της αυτενέργειας της παγκόσμιας εργατικής τάξης και της αγροτιάς. Όπως είπε ο Σαντίνο: “Σε αυτόν τον αγώνα, μόνο οι εργάτες και οι αγρότες θα φτάσουν μέχρι το τέλος”. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Για μια ιστορία του αναρχικού αντιιμπεριαλισμού
Ενάντια στον Εθνικισμό
Ο Μπακούνιν και η Πρώτη Διεθνής
Ανατολική Ευρώπη
Αίγυπτος και Αλγερία
Ευρώπη και Μαρόκο
Κούβα
Μεξικό, Νικαράγουα και ο Αυγουστίνο Σαντίνο
Λιβύη και Ερυθραία
Ιρλανδία και ο James Connoly
Η αναρχική Επανάσταση στην Κορέα
Προς την Καταστροφή του Ιμπεριαλισμού
Σημειώσεις
Παράρτημα
Συνέντευξη με την Παλαιστίνια αναρχική Budour Hassan

Για μια ιστορία του αναρχικού αντι-ιμπεριαλισμού

Δημοσιεύθηκε στην Αντιεθνικισμός, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.