Anarchist Federation (AF) : Πέρα από την αντίσταση. Ένα επαναστατικό μανιφέστο για τη νέα χιλιετία.

Πέρα από την αντίσταση. Ένα επαναστατικό μανιφέστο για τη νέα χιλιετία.

Μετάφραση : Αναρχική συλλογικότητα καθ’οδόν (Φεβρουάριος 2013)

Από τον πρόλογο της έκδοσης :

Η ACF (Anarchist Communist Federation) προέκυψε τον Μάρτιο του 1986, μετά από ζυμώσεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των μεγάλων απεργιών των ανθρακωρύχων στην Μεγάλη Βρετανία (1984-1985). Ουσιαστικά αποτελούσε τη μετεξέλιξη του Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομάδας Συζητήσεων (Anarchist Communist Discussion Group). Μετονομάστηκε σε Anarchist Federation (AF) στα τέλη της δεκαετίας του 1990, διατηρώντας τον αναρχικό κομμουνιστικό χαρακτήρα της. Αποτελεί ομοσπονδία αναρχικών ομάδων από διάφορες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας και είναι μέλος της IAF-IFA (Διεθνής των Αναρχικών Ομοσπονδιών).

Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα άρνησης πληρωμής φόρων που αναπτύχθηκε στη Μ. Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του 80, στο κίνημα των φοιτητικών καταλήψεων και αγώνων (2009-2010), καθώς και σε πολλούς τοπικούς αγώνες. Εκδίδει το μηνιαίο έντυπο Organize!, το περιοδικό Resistance και μια σειρά θεωρητικών μπροσούρων.

Η συγκεκριμένη μπροσούρα αποτυπώθηκε γραπτά και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1997. Είναι αξιοσημείωτη η ευστοχία των εκτιμήσεων των συντρόφων/ισσων ως προς την παγκόσμια συνθήκη που διαμορφωνόταν κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας και τις συνέπειες που θα είχε για τους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου.

Η ανάλυση των συντρόφων επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: α) Εκτίμηση της πραγματικότητας και της πολιτικής συγκυρίας που διαμορφώνεται (που βρισκόμαστε) β) Ανάπτυξη των αδρών χαρακτηριστικών της κοινωνίας που επιθυμούμε ως αναρχικοί (που θέλουμε να πάμε) και γ) Ποιες μεθόδους πάλης και αγώνα (πολιτικά και οργανωτικά) επιλέγουμε (με ποιο τρόπο θα κατορθώσουμε να φτάσουμε).

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός σε Κεντρική Ευρώπη, Κείμενα, Βιβλία, Μπροσούρες, Μπροσούρες, κείμενα, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα, Ταξικοί αγώνες και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.