Giovanni Marini ιταλός αναρχικός, συγγραφέας και ποιητής. Καταδικασμένος για το θάνατο φασίστα.

Πέθανε απομονωμένος και προδομένος από το «κίνημα».

Ο Giovanni Marini (Sacco, 1942 – Salerno, 23 Decembers 2001) ήταν ιταλός αναρχικός, συγγραφέας και ποιητής. Έγινε γνωστός προ πάντων για τη συμμετοχή του στην ανθρωποκτονία του Carlo Falvella, νεαρού μέλους της FUAN (φοιτητικής οργάνωσης της ακροδεξιάς). Για το πρόσωπο του γράφτηκαν τραγούδια (για παράδειγμα το Liberiamo Marini, Canzoniere Di Salerno 1974) και διάφορες προσωπικότητες της ιταλικής κουλτούρας όπως Dario FO και Franca Rama υποστήριξαν την αθωότητα του…Όταν αποφυλακίστηκε, δυστυχώς ο Marini είχε την ψευδαίσθηση ότι θα συναντούσε τον “κόσμο” ακριβώς όπως τον είχε αφήσει, χωρίς να υπολογίσει καθόλου ότι πολλά πράγματα είχαν αλλάξει, όπως οι πολιτικές αξίες ότι είχαν παροπλιστεί και επιβίωναν, συνήθως, εντός μικρών κινηματικών κύκλων ή είχαν χαθεί τελείως.
Στο Salerno τον συναντούσαν σπάνια να περιφέρεται καταπονημένος και βασανισμένος, μάλιστα στην πόλη τον θεωρούσαν έναν επικίνδυνο και μια παρουσία ανεπιθύμητη…

Giovanni Marini ιταλός αναρχικός

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός σε Κεντρική Ευρώπη, Έργα και βιογραφίες πολιτικών συγγραφέων και επαναστατών, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.