Έργα και βιογραφικό του Γ. Νταλιάνη

Ο Γιώργος Νταλιάνης γεννήθηκε το 1946. Συμμετείχε ενεργά στο εν τη γενέσει του μεταπολιτευτικό αναρχικό κίνημα. Ήταν μάχιμος δικηγόρος, πάντα έτοιμος να υπερασπίσει τους διωκόμενους από την εξουσία, και υπήρξε μέλος της Επιτροπής Ενάντια στην Επιστημονική Καταπίεση.

Ήταν ένας πολύ ευαίσθητος, υψηλής νοημοσύνης και εξαιρετικά μορφωμένος άνθρωπος -υπήρξε ο πρώτος θεωρητικός του σύγχρονου ελληνικού αναρχικού κινήματος. Συνέγραψε τα φυλλάδια: “Αντι-έρευνα πάνω στο Αντιεξουσιαστικό Κίνημα” και “Η Ιδεολογία του Πολέμου” και, μαζί με τον Βαγγέλη Πανταζή, τα βιβλία: “Το Σύμπαν της Ιεραρχίας” και “Συμβολές στην Κριτική Θεωρία”. Επίσης, μετέφρασε τα βιβλία: “Φεντεραλισμός, Σοσιαλισμός, Αντι-θεολογισμός” του Μ. Μπακούνιν (εκδ. Ελεύθερος Τύπος), “Τα Όρια της Πόλης” του Μ. Μπούκτσιν (εκδ. Ελεύθερος Τύπος)’, “Το Ποδόσφαιρο ως Ιδεολογία” του Gerrad Vinnai (εκδ. Διεθνής Βιβλιοθήκη), “Νόμος και Εξουσία” του Π. Κροπότκιν (συν-μεταφραστής μαζί με τον Θέμη Μιχαήλ) (εκδ. Διεθνής Βιβλιοθήκη), “Η Θεωρία της Αργόσχολης Τάξης” του Θορστάιν Βέμπλεν (εκδ. Κάλβος) και “Πέρα από το Σάμερχιλ” του Τζ. Χολτ (εκδ. Καστανιώτης).

Δυστυχώς, υπήρξε και αυτός ένα από τα θύματα της νομοτέλειας «η Επανάσταση τρώει τα παιδιά της» με κλονισμένη ψυχική υγεία θα νοσηλευτεί στο Δαφνί, όπου και θα παραμείνει επί αρκετά χρόνια. Τον μάταιο τούτο κόσμο άφησε (ξεχασμένος, αν και όχι από όλους…) στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

(φωτογραφία του και περισσότερα βιογραφικά στοιχεία μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί από την Δ.Ο. της Ελευθεριακής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης)

Κείμενα του Γ. Νταλιάνη:

Bakunin-sygxrono-antiexousiastiko-kinima

Dalianis-antierevna-sto-antiexousiastiko-kinima

to sympan tis ierarxias (από το οπισθόφυλλο)

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχικό κίνημα στον ελλαδικό χώρο, Έργα και βιογραφίες πολιτικών συγγραφέων και επαναστατών, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.