“Πόλη και δημόσιος χώρος”, μια ανάλυση με αφορμή τον αγώνα για την οικειοποίηση του πρώην στρατοπέδου Π.Μελά (Θεσ/νίκη)

“Η μπροσούρα αυτή αποτελεί μια προσπάθεια από την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών να ανοίξει το ζήτημα των δημόσιων χώρων, ειδικότερα μέσα από το πρίσμα του αγώνα για οικειοποίηση του πρώην στρατοπέδου Π.Μελά. Μέσα από τον εν λόγω αγώνα προέκυψε η ανάγκη να συζητήσουμε, να μοιραστούμε προβληματισμούς και εμπειρίες και να αναλύσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε τις συνθήκες ζωής μέσα στις πόλεις, πώς νοηματοδοτούμε το δημόσιο χώρο και ποιες είναι οι βάσεις και τα προτάγματα που θέτουμε προς μία τέτοια κατεύθυνση.

Ακόμη, η συγκεκριμένη μπροσούρα δεν αποτελεί κάποια ακαδημαϊκή μελέτη ούτε έχει δημιουργηθεί από «ειδικούς». Είναι αποτέλεσμα ζωντανής εμπειρίας, αυτομόρφωσης και ζύμωσης στο πεδίο του αγώνα για την κοινωνική διεκδίκηση ενός εν δυνάμει δημόσιου χώρου. Επιθυμούμε η αποτύπωση των σκέψεων και της εμπειρίας μας να αποτελέσει παρακαταθήκη για παρόμοιους αγώνες που δίνονται ή θα δοθούν στο μέλλον, σε μια προσπάθεια να ιχνηλατήσουμε μονοπάτια αντίστασης στο ζοφερό τοπίο της πόλης.

Κοινοποιείται μόνο για κινηματικούς σκοπούς”

Μπροσούρα απο την Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσ/νίκη)

poli-kai-dimosios-xoros

Δημοσιεύθηκε στην αναλύσεις, Μπροσούρες, κείμενα, αναλύσεις και βιβλία συλλογικοτήτων, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.