Ivanyuk – Έπεσε στην τελευταία μάχη του κινήματος

Στις 26 Αυγούστου πολεμήσαμε σε μια άλλη μάχη … στην οποία χάσαμε τους αγαπημένους μας μαχητές και συντρόφους, τον Petrenko-Platonov και τον Ivanyuk “. Νέστωρ Μαχνό (αναφέρεται στην “Ιστορία του μαχνοβίτικου κινήματος” του Piotr Arshinov).

Ο Ivanyuk γεννήθηκε κάπου στην επαρχία Poltava, αλλά δεν ξέρουμε χρόνο. Μέχρι το 1917 είχε γίνει αναρχικός και την άνοιξη του 1919 ήταν μέλος της Συνομοσπονδίας Αναρχικών Nabat στην Πολτάβα. Τον Μάη του ίδιου έτους εντάχθηκε στο μαχνοβίτικο κίνημα. Στα μέσα Οκτώβρη 1919 διορίστηκε διοικητής μονάδας 150 μαχητών με 3 πολυβόλα. Αυτός και άλλοι μαχνοβίτες πολέμησαν στην επαρχία του Χάρκοβο με βάση μια σκόπιμη κίνηση με στόχο να συντρίψουν τις δυνάμεις του Ντενίκιν από το πίσω μέρος.

Αγωνίστηκε ενάντια στις δυνάμεις του λευκού στρατηγού Denikin μέχρι το Δεκέμβρη του 1919, όταν η μονάδα του αφοπλίστηκε από τον Κόκκινο Στρατό. Το 1920 οργάνωσε αποσπάσματα τα οποία πολέμησαν τους Μπολσεβίκους, ενώ ταυτόχρονα συνεργάστηκε με τη μονάδα ενός άλλου μαχνοβίτη, του Matvienko. Αντιτάχθηκε έντονα στη νέα συμμαχία με τους μπολσεβίκους το φθινόπωρο του 1920, αλλά σε αντίθεση με άλλους -όπως οι Kamenev (Kameniuk), Fomin και Parkhomenko- δεν αποχώρησε από τους μαχνοβίτες.

Ivanyuk – Έπεσε στην τελευταία μάχη του κινήματος

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στα Βαλκάνια, Μαχνοβίτικο κίνημα, Μπολσεβίκικη αντεπανάσταση και χαρακτηρίσθηκε , , , , , , , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.