Silvano Fedi, αναρχικός μέλος της Federazione Comunista Libertaria

Το 1939, μαζί με άλλους συμμαθητές του οργάνωσαν μια ομάδα για να αγωνιστούν κατά του φασιστικού καθεστώτος. Συνελήφθη στις 12 Οκτώβρη του ίδιου χρόνου μαζί με τους Fabio Fondi, Giovanni La Loggia και Carlo Giovanelli από τη μυστική αστυνομία OVRA. Καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκιση για «κομμουνιστική δραστηριότητα».

Μετά ο Silvano Fedi επέστρεψε στην Pistoia και πήρε μέρος ξανά στον αντιφασιστικό αγώνα. Αλλά τώρα αυτοκαθοριζόταν ως αναρχικός ή ελευθεριακός κομμουνιστής όπως προτιμούσε ο ίδιος, μετά τις συνομιλίες που είχε με άλλους αναρχικούς της Pistoia. Η παλαιότερη γενιά αναρχικών της περιοχής (EgistoGori, Archimede Peruzzi, Tito Escini κ.ά.) ήρθε σε επαφή με την ομάδα των μαθητών (Fedi, La Loggia, Giovanelli, Filiberto Fedi, Raffaello Baldi, τους αδελφούς Bargellini κ.ά.), με εργάτες και τεχνικούς του εργοστασίου San Giorgio (Tiziano Palandri, Oscar Nesti, Giulio Ambrogi κ.ά.) καθώς μια ακόμα ομάδα (SergioBardelli, Francesco Toni κ.ά.). Ο ενθουσιασμός των μελών της μαθητικής ομάδας συνεπήρε και τους υπόλοιπους και έτσι συγκροτήθηκε η Federazione Comunista Libertaria (Ελευθεριακή Κομμουνιστική Ομοσπονδία) στην πόλη, η οποία μεγάλωσε και άρχισε να συναγωνίζεται το τοπικό Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο Fedi συνελήφθη ξανά τον Γενάρη του 1942. Με τη πτώση του φασισμού και την ανακωχή της Ιταλίας με τους συμμάχους, ήταν από τους πρώτους που μίλησαν στο πλήθος στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Silvano Fedi, Αναρχικός τοπικός ήρωας

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός της Μεσογείου και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.