Ένας ισραηλινός αναρχικός μιλά για την εβραϊκή αντίσταση στο ισραηλινό κράτος

Η κάλυψη από τα ΜΜΕ των δολοφονικών πογκρόμ που εξαπολύονται από το ισραηλινό κράτος εναντίον των Παλαιστινίων αφήνει έξω αρκετές πτυχές της όλης ιστορίας. Η αποκαλούμενη «διαδικασία ειρήνης», παρόμοια με αυτή στη Βόρεια Ιρλανδία, βασίζεται στη θεσμοποίηση του σεχταρισμού παρά στην υπερνίκησή του. Υπάρχουν πολίτες και της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, και εβραϊκής και μουσουλμανικής θρησκευτικής προέλευσης, που επιδιώκουν κάτι διαφορετικό παρά τη δημιουργία δύο αντιπάλων σεχταριστικών κρατών. Κατά ειρωνικό τρόπο, η ιδεολογία που κρύβεται πίσω από τα πογκρόμ αυτά είναι ο σιωνισμός, η πεποίθηση, δηλαδή, ότι οι Εβραίοι θα είναι ασφαλείς σε μια χώρα που θα κατοικείται μόνο από τους Εβραίους.
Μιλήσαμε με τον Ilan Shalif, Ισραηλινό αναρχικό που δραστηριοποιείται για πολλά χρόνια σε μια «επίμονη αντίσταση αρχών στο σιωνισμό» και ο οποίος λέει, ανάμεσα στα άλλα: «Πριν από τα τελευταία πογκρόμ, περίπου 200 Ισραηλίτες ήταν πραγματικά δραστηριοποιημένοι, κυρίως γύρω από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις εναντίον των κατεδαφίσεων σπιτιών Παλαιστινίων. Στις δύο τελευταίες μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων καταστολής σε βάρος των Παλαιστινίων συμμετείχαν περίπου 500 άτομα. Ανάμεσα στα 500 αυτά άτομα υπάρχουν γύρω στα 50 που θεωρούνται αρκετά δραστηριοποιημένοι μαχητές. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται οι αναρχικοί και μερικοί άλλοι ελευθεριακοί κομμουνιστές…

Ένας ισραηλινός αναρχικός μιλά για την εβραϊκή αντίσταση στο ισραηλινό κράτος

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός της Μεσογείου, Αντιεθνικισμός, Αντιμιλιταρισμός, Κοινωνικός έλεγχος - Καταστολή και χαρακτηρίσθηκε , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.