Ο Αναρχισμός στη Λατινική Αμερική

Απόσπασμα από την αγγλική μετάφραση του βιβλίου Anarchism in Latin America (AK Press, 2018). Ο Ángel Cappelletti (1927-1995) ήταν Αργεντίνος φιλόσοφος, συγγραφέας και ακαδημαϊκός. Μετάφραση Δημήτρης Πλαστήρας. (Πρώτη δημοσίευση στο provo.gr)

Όπως και με άλλες ιδέες ευρωπαϊκής προέλευσης, η αναρχική ιδεολογία ήταν ένα εισαγόμενο προϊόν στη Λατινική ΑμερικήΟι ιδέες όμως δεν είναι απλά προϊόντα. Είναι επίσης και ζωντανοί οργανισμοί και ως τέτοιοι οφείλουν να προσαρμόζονται στα νέα περιβάλλοντα, και κάνοντας αυτό εξελίσσονται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Το να πεις πως οι Ευρωπαίοι μετανάστες έφεραν στις ακτές αυτές τον αναρχισμό είναι να λες το προφανές. Το να το πάρεις αυτό ως αδυναμία είναι εντελώς ηλίθιο. Όπως και οι ιδέες περί έθνους και μιας εθνικιστικής ιδεολογίας, ο αναρχισμός έρχεται σε εμάς από την Ευρώπη.

Ο Αναρχισμός στη Λατινική Αμερική

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στη Λατινική Αμερική, Ιστοριογραφικά βιβλία και κείμενα, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.