Βιογραφία της αναρχικής Dolores Jimenez Alvarez Blanca

22 Μαίου του 1988, στην Αμπεχουέλα της Αραγονίας, γεννήθηκε η Ισπανίδα αναρχοσυνδικαλίστρια και ένοπλη αντιφασίστρια Ντολόρες Χιμένεθ Άλβαρεθ (γνωστή ως Μπλάνκα). Μετανάστευσε στην Καταλονία στα μέσα της δεκαετίας του 1920. Ξεκίνησε να δουλεύει στην ηλικία των 11 ετών όταν και άρχισε να ασχολείται με το ελευθεριακό κίνημα. 

Τον Αύγουστο του 1936, προσχώρησε στη Φάλλαγα Ντουρρούτι στο μέτωπο της Αραγονίας, και παρ’ όλες τις επιθέσεις από τους σταλινικούς και τους φασίστες ενάντια στο αναρχικό κίνημα, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το μέτωπο. Έχοντάς εγκατασταθεί στην Λανάχα, στην επαρχία Ουέσκα, συμμετείχε σε πολιτιστικές δραστηριότητες και θεατρικές παραστάσεις· συνελήφθη αργότερα στην Μολλερούσσα από τα κομμουνιστικά στρατεύματα τουΒαλεντίν Γκολζάλεθ Γκονζάλεθ (Γνωστός ως Αγρότης), αλλά διέφυγε στην Λιέιδα όπου και επανασυνδέχθηκε με τις συνοσπονδιακές δυνάμεις, και με τον σύντροφό της Ναβάρρο. Μετά την ήττα της Δημοκρατίας, διέφυγαν στην Γαλλία μέσω της Πουιξέντα και της Λε Περτούς, όπου και φυλακίστηκε στο Μοναστήρι Saugues, ένα θρησκευτικό άσυλο που διοικούταν από καλόγριες στη Saugus.

Βιογραφία της αναρχικής Ντολόρες Χιμένεθ Άλβαρεθ

Δημοσιεύθηκε στην Αναρχισμός στην Ιβηρική Χερσόνησο, Γυναίκες της Αναρχίας (βιογραφίες και κείμενα), Κοινωνική επανάσταση 1936-1939 και χαρακτηρίσθηκε , , , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.