Ο άντρας και πώς κατασκευάζεται

“ Ο «κόσμος των αντρών» και ο μύθος της αντρικής αδελφοσύνης αναπτύσσουν μια αντρική αλληλεγγύη που ασκείται σε βάρος των γυναικών οι οποίες αποκλείονται απ’ αυτόν τον κόσμο ή εμφανίζονται σε διάφορα καλαμπούρια οπου παίζουν το ρόλο του σεξουαλικού αντικειμένου ή της μέγαιρας. Αν εξετάσουμε το περιεχόμενο «του κόσμου των αντρών», οπου θεωρείται ότι βασιλεύει η αδελφοσύνη, διαπιστώνουμε ότι συχνά πρόκειται για δραστηριότητες πολύ λίγο «αδελφικές» ή φιλικές, όπως ο πόλεμος, ο αθλητικός ανταγωνισμός, η πολιτική, όλες οι δραστηριότητες που συνεπάγονται την ύπαρξη αντιπάλων.

Πως όλες αυτές οι δραστηριότητες που έχουν σαν θεμέλιο τον ανταγωνισμό, την επιθυμία να επιβληθείς πάνω στον άλλο, να τον συντρίψεις, να τον κερδίσεις, μπορούν να ενσωματωθούν στην εικόνα ενός κόσμου στηριγμένου στη φιλία και στη συνεργασία ; Η αντρική αδελφοσύνη που υμνούν τα μυθιστορήματα, τα κόμικς και τα περιπετειώδη κινηματογραφικά έργα, είναι μια αδελφοσύνη μάχης, σφυρηλατημένη στα στάδια ή στους ορυζώνες του Βιετμνάμ. “

Απόσπασμα από το εδάφιο του βιβλίου : «Ο φίλος, φύλακας της αντρικής τάξης πραγμάτων».

o_antras_kai_pws_kataskeyazetai

Δημοσιεύθηκε στην Αντιπατριαρχικός αγώνας, Σύγχρονες αναλύσεις, βιβλία και κείμενα και χαρακτηρίσθηκε , , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.